Onze koffiebrand tools

Om jouw brandervaring te verbeteren bieden wij onze koffiebrand tools aan. Ontworpen met jouw brandproces in gedachten. Door onze ervaring te combineren met de feedback van onze klanten en de laatste technologie, maken wij oplossingen die aan je behoeften voldoen en naadloos integreren met je Giesen koffiebrander.

Onze koffiebrand tools worden natuurlijk op de Giesen manier gemaakt. Handgemaakt door vakmensen met hoogwaardige en betrouwbare materialen. Wij weten dat het makkelijker werken is met het juiste gereedschap.

Onze koffiebrand tools

Ontstener

Voeg een extra kwaliteitscontrole aan je brandproces toe met behulp van onze ontstener. Verminder het risico van vreemde voorwerpen tussen je koffiebonen en voorkom schade aan je apparatuur. Om dit te realiseren verwijdert onze ontstener op een effectieve manier vreemde voorwerpen en laat niets anders over dan koffiebonen. Het is mogelijk om het design van je ontstener aan te passen aan je huisstijl.

Alle koffiebranders

Groene Koffie Transporteur

Nooit meer zware koffiezakken optillen met behulp van onze Groene Koffie Transporteur. Om repeterende bewegingen te verminderen, introduceren wij ons Groene Koffie Transporteur. Het belangrijkste is dat de productiesnelheid wordt verhoogt en risico’s worden verlaagt. De Groene Koffie Transporteur transporteert je groene koffie automatisch naar de trechter.

W6A & hoger

Externe Cycloon

Voeg een externe cycloon toe aan de W6A of W15A en brand koffie non-stop. Een cycloon verzamelt de schilletjes van de gebrande koffiebonen. Hierdoor worden de bonen die in de koelzeef komen, gescheiden van de schilletjes en kunnen de bonen na het afkoelen onmiddellijk worden verwerkt.

W6A & W15A

SFE filters

Vanaf nu is het mogelijk om eco-vriendelijk te branden en tegelijkertijd emissie te verminderen. Dit alles door onze SFE Filter. Het SFE Filter absorbeert meer dan 90% van de rook en fijnstof wat beter is voor het milieu. Het filter reduceert ook operationele kosten en hierdoor bespaar je 50% op onderhoudskosten.

Tot de W15A

Naverbrander

Rook en geur is een natuurlijk verschijnsel tijdens het branden van koffie. Om dit te verminderen, raden wij een naverbrander aan voor de grotere koffiebranders. In een naverbrander wordt de lucht uit de koffiebrander nogmaals verbrand. Dit verminderd rook en geur tot 90%.

W30A en hoger

Giesen Ontstener

Voeg een extra kwaliteitscontrole toe aan je koffiebrandproces met behulp van onze ontstener. Na het branden van je bonen gaan ze door de Giesen ontstener, die vreemde objecten tussen de koffiebonen verwijderd. Hiermee verlaag je het risico dat je grinder beschadigd wordt. Het uiterlijk van de ontstener is volledig aanpasbaar naar jouw wensen.

Nooit meer zware koffiezakken optillen met behulp van onze Groene Koffie Transporteur

Gefeliciteerd, je bedrijf is aan het groeien! Meer tevreden klanten die je koffie heerlijk vinden, meer koffie om te branden maar dus ook meer koffiezakken tillen.

Om zo veel mogelijk repeterende bewegingen te verminderen, introduceren wij onze Groene Koffie Transporteur inclusief weegschaal. Als je het brandproces wil automatiseren, is een Groene Koffie Transporteur een must. De Groene Koffie Transporteur transporteert je groene koffie automatisch naar de trechter. Hierdoor wordt de productiesnelheid verhoogd en risico’s worden verlaagd. De bonen worden vervoert door een buis met behulp van een vacuumpomp. De Groene Koffie Transporteur is beschikbaar met of zonder weegschaal.

Externe Cycloon

Voeg een externe cycloon toe aan de W6A of W15A en brand koffie non-stop. Een cycloon verzamelt de schilletjes van de gebrande koffiebonen. Hierdoor worden de bonen die in de koelzeef komen, gescheiden van de schilletjes en kunnen de bonen na het afkoelen onmiddellijk worden verwerkt. Inclusief bij de W30A, W45A, W60A en de W140A. 

Filtro SFE

We houden van de kunst om een groene boon te veranderen in die vloeibare drank waar we allemaal van houden. Maar tijdens het koffie branden komt er rook, geur en stof vrij. Om dit te verminderen, bieden we SFE-filters aan die meer dan 90% van de rook en het fijne stof absorberen. De absorptie van rook heeft nog een voordeel, de meeste geur zit gevangen in deeltjes, dus de SFE-filters geven je ook een voorsprong als het gaat om geurvermindering. Beter voor het milieu, verlaagt de operationele kosten en je bespaart tot 50% op onderhoudskosten.

Giesen Naverbrander

Wanneer koffie wordt gebrand zal er altijd rook en geur vrijkomen. Dit maakt deel uit van het proces maar kan vervelend zijn voor jezelf, je omgeving of het milieu. Koffiebranders zoals de W30A en grotere modellen, hebben een grotere emissie dan onze kleine koffiebranders. Hierdoor is een elektrostatisch filter niet geschikt voor de grotere koffiebranders. Hiervoor hebben wij een naverbrander ontwikkeld. In de naverbrander wordt de lucht uit de koffiebrander nogmaals verbrand. Dit verminderd de geur en rook tot 90%.