WPG/E1

Experimenteer, test en vergelijk met onze proefbrander. Deze koffiebrander geeft je de mogelijkheid om data op te halen, brandingen te vergelijken en brandprofielen te maken. Verkrijgbaar in twee versies: De WPG1 gas brander en de WPE1 elektrische brander. Kies iedere dag voor betere brandingen.

 • Experimenteren zorgt voor uitmuntende kwaliteit
 • Tot 200gr. per batch | 800 gr. per uur
 • 800 x 480 x 770 mm | 60 kg
 • Brand op gas of elektrisch

Vultrechter

3 cool trays

Controle paneel

Handgrepen

Kijkglas

Creëer en vergelijk

Koffiebranden gaat over het creëren van nieuwe smaken en het verbeteren van de kwaliteit, elke keer weer. De compacte proefbrander met drie cooling trays heeft alles in huis om brandingen te vergelijken en te ervaren. Perfect om te gebruiken bij workshops, masterclasses, evenementen of voor je eigen onderzoek.

Tip: Beweeg over de grijze hotspots!

 • Batch grootte
  Batch grootte

  50 - 200 gram

 • Certificeringen
  Certificeringen

  CE gecertificeerd
  AGA gecertificeerd

 • WPE1
  WPE1

  Elektrische verwarming

 • WPG1
  WPG1

  Aardgas/propaan/butaangas

Wij maken de koffiebrander van je dromen

Onze koffiebranders zijn verkrijgbaar in een klassieke en elegante zwarte uitvoering of kies voor iedere RAL-kleur. Creëer eindeloos veel stijlvolle combinaties die direct passen bij jouw merk of koffiewinkel. Je kunt de carrosserieverf, dakkleuren, accentkleuren, houtstijl en zelfs in sommige koffiebranders de koelzeefrand aanpassen!

Proefbranders

Gallerij

Net als al onze koffiebranders is de proefbrander volledig aanpasbaar en past hij in een mum van tijd bij uw merk.

DSC00422

Waarom heb je een Giesen proefbrander nodig?

Willem Boot, Giesen Ambassadeur en eigenaar van Boot Coffee licht deze vraag toe in zijn blog.

“In de loop van de jaren heb ik gebrand met bijna elk model proefbrander ter wereld. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik echt dol ben op de prestaties en mogelijkheden van de Giesen WPG1 proefbrander. Giesen introduceerde deze koffiebrander en zijn prestaties verslaat alle andere proefbranders die op de markt verkrijgbaar zijn.

Brand, leer en herhaal

Proefbrander in actie

Compacte brander, geweldige brandingen! Ervaar de ultieme trommelsnelheid, luchtstroom en warmtecontrole op alle Giesen-branders. Probeer verschillende manieren om uw ideale profiel te creëren, terwijl je experimenteert met alle geavanceerde opties.

transparent.png
Play Video

Totale controle van het brandproces

De WPG1 & WPE1 zijn proefbranders waarmee je gegevens kunt ophalen en een brandprofiel kunt maken. Door de trommelsnelheid, luchtdruk en temperatuur te regelen, heb je controle over het hele braadproces. De optionele infraroodsensor maakt metingen van de koffiebonentemperatuur uiterst nauwkeurig.

 • Trommelsnelheid bediening

  46 - 70 Hz (min.-max.)​

 • Vermogen bediening

  0 - 100%

 • Luchtdruk bediening

  80 - 180 Pa (min.-max.)​

Presentatie Tafel

Presentatie is belangrijk. Daarom hebben we een mooie presentatietafel ontworpen om je proefbrander te laten opvallen. De tafel is optioneel voor onze proefbrander en volledig aanpasbaar.

W140A roaster

Krijg maximale controle met Giesen Profiler

Giesen Profiler is uitgevonden om je brandsessies vast te leggen en profielen automatisch te herhalen. Hiermee kunt u al je sessies bijhouden en ze exporteren. Kortom, Giesen Profiler bespaart kostbare tijd.

Op zoek naar een andere koffiebrander?